Cara milih bantal1

Bantal salah, kaserang tulang tonggong serviks

Bantal maénkeun peran penting dina bobo jalma. Bantal anu pas tiasa ngabantosan anjeun bobo langkung amis. Nanging, panggunaan jangka panjang bantal anu henteu cocog bakal nyababkeun sababaraha galur kronis sareng bahkan ngembangkeun spondylosis serviks. Para ahli nunjukkeun yén bahkan bantal anu anjeun biasa panginten sanés anu paling cocog. Kumaha anjeun milih bantal anu pas pikeun anjeun, sareng naon cara anu leres ngagunakeun bantal éta? Hayu urang ngupingkeun pitunjuk para ahli.

Bantal serviks lepat, bobo janten "batur sapagawean" spondylosis serviks

Sikep linggih anu lepat, turun maén sareng telepon sélulér, padamelan padamelan (sapertos padamelan jangka panjang), kurang latihan ... Faktor-faktor ieu parantos dipikaterang sacara umum nyababkeun spondylosis serviks Nanging, aya faktor penting anu sanés anu gampang ditingali, sareng éta nyaéta bobo. "Seueur jalma bangun énjing sareng sangsara tina nyeri beuheung sareng tonggongna, anggota awak anu najis sareng ngarareunah anu sanés, nunjukkeun gejala beuheung'tiff. Jalma biasana mikir yén ieu disababkeun ku goréng saré sikep atanapi angin tiis. Nyatana, ieu tiasa janten mungkin. Éta disababkeun ku bantal anu teu pantes. Kami biasana nyebatkeun yén lamun nurunkeun sirah anjeun langkung ti 1 jam, tulang tonggong serviks gampang kapangaruhan. Sareng hiji jalma dewasa nyéépkeun sakitar 1/4 dugi ka 1/3 waktos dina bobo (dina bantal) unggal dinten. Jalma bobo Dina waktos ayeuna, dina unggal siklus bobo tina 90-120 menit, dasarna ngajaga sikep. Upami bantal dianggo lepat kanggo waktos anu lami, éta bakal nyababkeun parobihan dina tulang tonggong cervix, ngarah kana henteu stabilitas tulang tonggong serviks, dislokasi gabungan, sareng karuksakan ligamén. Galur berkembang kana spondylosis serviks kana waktos. Bantal anu luhur teuing sami sareng nurunkeun sirah kanggo milih bantal sadayana wengi. Seueur standar jalma anu lemes sareng raoseun, sareng ngagaduhan hubungan anu tangtu sareng kabiasaan pribadi, tapi kabiasaan ieu panginten henteu leres. Susunan tulang tonggong manusa nyaéta ti Upami ditingali ti gigir, éta melengkung sareng gaduh bentuk S. Éta mangrupikeun "C" dina posisi beuheung. Upami teu aya dukungan anu merenah, upami beuheung ngagantung atanapi ngalipet gigir lami-lami, atanapi sami ngagulung sirah, gampang pikeun disababkeun cakram intervertebral tonjol.

Sakumaha paribasa, "Diuk sareng bersantai", kanyataanna, pilihan bantal henteu tiasa luhur teuing atanapi handap teuing. Bantal anu luhur teuing sami sareng nurunkeun sirah sadayana wengi. Gampang nyababkeun réfléksi serviks, anu bakal nyababkeun tekanan anu langkung ageung dina beuheung sareng nyababkeun teu cekap suplai getih kana sirah sareng beuheung. Éta ogé gampang pikeun nyababkeun jalan napas anu goréng, hypoxia sareng iskemia, nyeri sirah, pusing, tinnitus, sareng Gejala sapertos insomnia. Sababaraha jalma anu ngagaduhan panyakit tulang tonggong serviks yakin yén bantal anu langkung handap atanapi bahkan henteu aya bantal anu nguntungkeun pikeun panyawat panyakit. Nyatana, bantal anu handap teuing bakal nyababkeun tulang tonggong cervix janten lempeng, anu ogé bakal gampang nyababkeun henteu saimbangna suplai getih, sareng otot rileks salami bobo sareng beuheung Kaseueuran kakuatan diterapkeun kana tulang tonggong cervix, sareng éta gampang nyababkeun disk intervertebral tonjol. Éta tiasa ditingali yén jalma anu séhat sareng jalma anu ngagaduhan spondylosis serviks kedah merhatoskeun ngajaga posisi fisiologis lordosis serviks pikeun nyegah panyabab atanapi nyepetkeun degenerasi tulang tonggong cervix.


Pos waktos: Mei-27-2021