Asal sajarah Cina tina bantal

Bantal mangrupikeun salah sahiji alat bobo. Umumna dipercaya yén bantal téh pangeusi anu dianggo ku urang bobo raoseun. Numutkeun kana panilitian médis modéren, tulang tonggong manusa nyaéta garis lempeng ti payun, tapi éta ngagaduhan opat kurva melengkung sacara fisiologis ti gigir. Dina raraga ngajaga kelengkungan fisiologis normal tina beuheung sareng ngajaga kagiatan fisiologis normal nalika bobo, bantal kedah dianggo nalika bobo. Bantal umumna diwangun ku dua bagian: inti bantal sareng bantal.

Numutkeun inpormasi anu relevan, istilah bantal diciptakeun ku Cao Cao salami jaman Tilu Karajaan.

Dicarioskeun yén hiji wengi, Cao Cao nganggo lampu di tenda tentara kanggo maca wengi. Jam tilu, anjeunna saré. Budak buku gigireunna nitah sina bobo. Teu aya tempat pikeun nyimpen sababaraha prajurit kotak kai dina ranjang, janten budak buku ngagolérkeun dina ranjang. Cao Cao teuing saré di sisi sanésna, sareng bobo sare ku sirahna dina kotak kai, sareng bobo sare.

Nalika budak buku ningali ieu, anjeunna ngadamel alat tempat tidur tina barang lemes sareng dipasihkeun ka Cao Cao numutkeun bentuk kotak kai tina buku militér. Salaku bantal ', bantal laun janten populér dina kahirupan masarakat.

Catetan sajarah pangheulana ngeunaan panggunaan bantal nyaéta ti sakitar 7000 SM-peradaban Mesopotamia (Mesopotamia perenahna antara Tigris sareng Euphrates-di Irak ayeuna). Dipercaya yén urang Mesir gaduh bantal anu langkung lemes sareng lemes, tapi éta henteu umum dianggo. Ngagunakeun langkung seueur, aranjeunna sering nganggo tihang batu pikeun nyokong beuheung na pikeun nyegah bug tiup kana ceuli, sungut sareng irung.

Di jaman primitif, jalma-jalma nganggo batu atanapi balé jarami kanggo angkat sirahna kanggo bobo. Éta sigana bantal primitif nalika aranjeunna "dikubur di bukit".

Dina waktos Periode Nagara Ngariung, bantal parantos khusus pisan. Dina 1957, ranjang kai lacquered anu leres dilestarikan sareng bantal awi digali di makam Chu dina Jaman Nagara Warring di Changtaiguan, Xinyang, Henan. Anu ngaheulaan urang parantos diajar bantal sakedik. Sima Guang, saurang sajarawan anu kawéntar ti Dinasti Lagu Kalér, nganggo log alit salaku bantal. Nalika bobo, anjeunna ngan ukur kedah mindahkeun sirahna murag tina bantal, sareng anjeunna langsung hudang. Saatos hudang, anjeunna damel atos teras teras maca. Anjeunna namina bantal ieu "Polisi Bantal". Dina raraga nguatkeun awak sareng ngahontal tujuan ngubaran panyakit nalika bobo, jaman baheula ogé nempatkeun ubar dina bantal pikeun ngubaran panyakit, anu disebat "bantal pangobatan". Li Shizhen's "Compendium of Materia Medica" nyarios: "Kulit buckwheat tart, kulit buncis hideung, kulit kacang mung, siki cassia ... ngadamel bantal ka anu lami pikeun ningkatkeun paningalan." Aya seueur jinis bantal dina masarakat, anu seuseueurna "mersihan seuneu" sareng "ngaluarkeun panas". tujuanana. Bagian tengah otak korsi Ming sareng Qing sering digedekeun ukuranana sareng didamel dina sababaraha gaya. Lamping cut merenah pikeun condong sareng mawa nalika ningali. Bagian otak ieu disebut "bantal".


Pos waktos: Mei-27-2021